Varm skolemat – tror vi på det denne gangen?

SV og Kristin Halvorsen børster støv av gamle løfter, spørsmålet er om vi tror på løftene denne gangen?

skole norge skolematVi kan lese om dette på Aftenposten.no i dag, men har forslaget fra SV i det hele tatt troverdighet.

Det er ikke tvil om at både elever og foreldre kunne ønske seg skolemat i norske skoler fra 1. til 10. trinn, som forslaget går ut på. Spørsmålet handler om to grunnleggende forutsetninger er på plass;

• Finnes det i det hele tatt et økonomisk grunnlag for å fremme forslaget?
  • Hvordan skal man håndtere det praktiske i forbindelse med tilberedning, utdeling og opprydding?

Nei, i denne valgkampen blir det nok bare et langt gjesp. Dette har vi hørt fra SV og Kristin Halvorsen tidligere og da ble det ingenting av.

Du kan lese artikkelen på Aftenposten.no ved å følge denne lenken.

Matematikk for barneskolen, ungdomsskolen og videregående skole!

Det er viktig å øve på matte, matematikk er et puggefag.

skolenorge matte

Enkelte fag må pugges og matte er et av de fagene. I dette faget må man kunne reglene, og de ulike regneartene. Det er bare en måte å få inn dette på. Pugging.

Grunnskolen er viktig for matematikk, spesielt er 5. – 7. trinn viktig, det er her du legger grunnlaget for ungdomsskolen. Bruker du tid og legger på plass det nødvendige i denne perioden, vil matematikk både bli morsommere og lettere på ungdomsskolen.

Vi har funnet et nettsted som kan hjelpe deg til å lære matematikk på dette nivået. Det aktuelle nettstedet finner du ved å følge denne lenken.

Matte blir ikke mindre viktig på ungdomsskolen. Skal du på videregående skole legger du et viktig grunnlag i ungdomsskolen. Nedenfor finner du en god lenke for hjelp til matematikk på ungdomsskolenivå.

I Norge er matematikk og realfag et stort tema i mediene fordi vi ganske enkelt er for dårlige på dette som nasjon. Norge trenger ingenører og økonomer, og disse må ha bakgrunn fra matematikk og realfag. Følg lenken under for god informasjon om og hjelp til matte på videregående skole nivå.

Energiveven gir deg nyttige innspill til naturfag.

Det er mye nyttig å finne på nettet til skolefag som naturfag, biologi, energi og klima.

skole norge fotosyntese

Energiveven og Skoleskogen er to nettsteder som gir deg mye nyttig bakgrunnsinformasjon til naturfag og biologi.

Her vil både lærere og elever finne faktainformasjon og oppgaver med svar.

Nettstedet er organisert med en idebank for lærere og en mulighet for oppslag i et leksikon med et meget bredt emneregister innenfor naturfag-området.

Nettstedet lenker videre til Skoleskogen som gir deg mange råd og tips om undervisningsprogram som kan benyttes i skogen.

Du finner lenken til Energiveven her, og du finner lenken til Skoleskogen her.

Matematikk er et fag hvor det er viktig å legge grunnlaget tidlig!

Her har vi funnet en nettside som tilrettelegger matematikk på en god måte for 1. – 4. trinn på barneskolen.

matematikk 1-4

Nettstedet er et resultat av flere offentlige institusjoner og Matematisk Institutt. Du finner primært matematikk informasjon som passer for elever, men her er det også tilrettelagt for foreldre og lærere.

Foreldre kan hjelpe sine barn til bedre forståelse og resultater, og lærere kan tilrettelegge sin undervisning slik at den blir pedagogisk riktig for elevene.

Du kan besøke denne matematikk-nettsiden ved å følge denne lenken.