Det er eksamenstid i norsk skole – her er eksamenstipsene.

Mange har vært igjennom eksamen før deg, her er noen av tipsene som kan hjelpe deg til å gjøre det bedre.

skole norge eksamenstips

Vi i SkoleNorge har samlet tipsene som kan være nyttige for alle elever og studenter som skal opp til eksamen de kommende ukene.

Eksamenstid handler om å pugge det faget eller de fagene man skal opp i. Men pugging kan gjøres på forskjellige måter. Du har de som sverger til å ta noen store skippertak rett før eksamen, og du har de som forbereder seg grundig over tid.

Uansett hvordan man går frem handler det om å være forberedt på de rette tingene både faglig og mentalt. Det er her andres erfaringer betyr noe. Start med å sette deg inn i hva andre har gjort i tilsvarende eksamenssituasjon i samme faget du skal opp i. Når det er gjort har du gitt deg selv et mentalt forsprang.

Når det gjelder forberedelse til eksamen i de enkelte fag kan du forberede dette på ulike måter. Du kan lese hele pensum, du kan lese utvalgte deler av pensum, du kan lese sammendrag og du kan øve deg på å løse tidligere brukte eksamensoppgaver.

Sjekk lenkene nedenfor for å se om de kan gi deg tips som vil sikre en eksamen med bedre karakter for deg.