Mobbing i skolen.

Mobbing i skolen er dessverre et kontinuerlig fenomen som krever kontinuerlig bearbeiding.

skole norge mobbing

De fleste skoler har fokus på mobbing. Lærere, elever og foreldre jobber gjerne sammen om å finne løsninger for å unngå problemet. Det finnes flere skreddersydde program som kan følges, for eksemepel Olweus. Alt dette er flott og nødvendig. Se den korte eksempel-videoen om mobbing under teksten.

Den store utfordringen i dag finner vi i mobbing gjennom de sosiale mediene. Tidligere var «mobbing i skolen» noe som foregikk på skolen. I dag kan vi ikke avgrense mobbingen, den har flytende grenser mellom skoletid, hjemmetid og fritid. Dette gjør at den må håndteres annerledes enn tidligere. En «hendelse» kan starte på kvelden via en SMS eller en Facebook-oppdatering, for deretter å få utløp i skolegården dagen etter.

Det viktigste verktøyet mot mobbing totalt sett er informasjon og åpenhet. Informasjon gir kunnskap og forståelse, åpenhet hjelper oss å finne mobberne og mobbeofrene.

Vi i SkoleNorge har funnet fram en del tilgjengelig informasjon om mobbing og samlet en del lenker til denne informasjonen. Vi håper dette kan bidra til at lærere, elever og foreldre benytter muligheten til å skaffe seg mer kunnskap om mobbing i norsk skole.

httpv://youtu.be/mYulTPJbyy0