Naturfag er et bredt sammensatt fag med mange aktuelle temaer.

Naturfag favner blant annet; biologi, fysikk, geofag og kjemi.

skole norge naturfag

Skole Norge har funnet frem til to viktige nettressurser for naturfaget. Den ene, naturfag.no, er i utgangspunktet myntet på lærere som ønsker å få nye ideer, og som ønsker å endre og fornye sitt undervisningsopplegg innenfor naturfag.

Det andre nettstedet, ndla.no, er tilpasset både elever og lærere, og fokuserer på fordypning i aktuelle temaer innenfor naturfaget. Begge nettstedene kan med fordel benyttes av både elever og lærere.

Naturfaget inneholder mye grunnleggende og uforanderlig informasjon, i tillegg har faget en mengde aktuelle temaer fra dagen i dag. Vi tror at det siste kan være en enklere tilnærming til faget for mange. Begge nettstedene fokuserer på nettopp dette; de aktuelle temaene f.eks. innenfor miljø, fornybar energi, kosthold og forskning for å nevne noe. Ved å gi elever en introduksjon til faget gjennom aktuelle og spennende temaer, vil man også skape interesse for å fordype seg i faget og lære alt det grunnleggende.

Lenken til naturfag.no med innhold for lærere og elever er her.

Naturfag med aktuelle temaer spesielt for elever er her.