Hjelp til matematikk i skolen!

Matematikk er et av de absolutt viktigste fagene i skolen, og det finnes masse hjelp og støtte å få.

matematikk i skolen

Dessverre er matematikk et av de fagene hvor norske elever sliter i internasjonal sammenheng. Det har blitt avdekket i PISA-undersøkelser. Vi ser også at norske studenter velger bort realfag og matte i videre studier. Dette er en trend som må og skal snus. Norge er avhengig av gode matematikere og fysikere, det henger sammen med den arbeidskraften vi trenger i årene som kommer.

Dessverre er det ofte myter og gamle sannheter som rår rundt fag som matematikk. Det er kjedelig, ensformig, det er vanskelig og så videre. Dette er holdninger som må snus, og for å snu dette må man vise hva matte er på en god og konstruktiv måte.

Det finnes mange gode ressurser om matematikk på nettet. Ressurser hvor det fokuseres på at matte er morsomt, inspirerende og ikke så veldig vanskelig. Vi har samlet noen av disse ressursene nedenfor;